تعداد بیشماری از انواع ورق استیل در جهان وجود دارد که هر کدام با فرمول شیمیایی خاص و خواص و مشخصات مربوط به خود تهیه و تولید میشوند. این ورقها بسته به نوع خواصی که دارند کاربردهای مختلفی نیز در صنعت دارند. در یکی ازرایجترین دسته بندی ها، ورق استیل به دو دسته ورق استیل بگیر و ورق استیل نگیر تقسیم میشود.
ورق استیل بگیر و نگیر و تفاوت آنها
هزاران آلیاژ مختلف برای تولید ورق استیل مورد استفاده قرار میگیرد، اما همه آنها در یک دسته بندی به دو نوع ورق استیل بگیر و ورق استیل نگیر تقسیم بندی میشوند. البته دسته بندیها و موارد مختلف دیگری از آن ها نیز در بازار موجود است که به نسبت دو دسته ورق استیل بگیر و نگیر کمتر کاربرد داشته و این دو نوع پرکاربردترین انواع ورق استیل در صنایع مختلف هستند.
تفاوت ورق استیل بگیر و نگیر را درصد یک ماده به کار رفته در آنها تعیین مینماید. ورق استیل نگیر در فرمولاسیون خود دارای کروم بسیار بالایی بوده و در عوض ورق استیل بگیر این ماده را کمتر در ساختار خود داراست. بگیر و نگیر بودن این دو نوع استیل نیز به دلیل خاصیت مغناطیسی آنها تعریف میشود.
فرق استیل های بگیر و نگیر چیست؟
به فولاد زنگ نزنی که خاصیت جذب توسط آهن ربا را داشته باشد بگیر و به فولاد زنگ نزنی که توسط آهن ربا جذب نشود نگیر می گویند. فولاد های زنگ نزن سری ۳۰۰ (مانند ۳۰۴ و ۳۱۶ ) دارای کروم هستند که منجر به نگیر بودن استیل می شوند. و این درحالی است که استیل های سری ۴۰۰ تنها دارای کروم است که خاصیت مغناطیسی فولاد زنگ نزن را حفظ می کند.
ورق استیل نگیر در ۶ گروه تقسیم بندی میشود که عبارتند از:
۱. ورق استیل ۳۰۴ (و ۳۰۴L)
۲. ورق استیل ۳۱۶ (و ۳۱۶L)
۳. ورق استیل ۳۲۱
۴. ورق استیل ۳۰۹S
۵. ورق استیل ۳۱۰S
۶. ورق استیل ۴۸۴۱
ورق استیل بگیر نیز درسه گروه زیر تقسیم بندی میشوند که عبارتند از:
۱. ورق استیل ۴۳۰
۲. ورق استیل ۴۱۰
۳. ورق استیل ۴۲۰
لازم به ذکر است که یکی از خاصیت های بارز لوله های استیل بگیر ، مقاومت بالای این آلیاژ در برابر حرارت می باشد .